Sodelovanje v raziskavah

 

Sodelovanje v raziskavah

 
 
 
Ux testiranje1

V UX Labu verjamemo, da nepozabne uporabniške izkušnje nastanejo v sodelovanju.

Prepričani smo, da izkušnja uporabnikov šteje. Ja, vaša izkušnja! Zaradi tega vas prosimo za pomoč in vabimo k udeležbi v naših raziskavah. 

Želim sodelovati

 
 
 

S čem se ukvarjamo?

Spomnite se svoje najbolj zoprne izkušnje na spletnem mestu, mobilnem spletnem mestu ali v mobilni aplikaciji. Izgubljali ste živce, ker niste mogli enostavno najti želenega izdelka, ni vam bilo jasno, kje morate obnoviti poteklo polico ali ste med iskanjem informacji naleteli na dolgo in zapleteno besedilo, ki vam nič ni pojasnilo ... Poznamo te zgodbe in frustracije.

V UX Labu je naša naloga, da se tovrstne izkušnje ne ponavljajo. Našim naročnikom pomagamo optimizirati njihove produkte in storitve. Pri tem verjamemo v perspektivo drugega človeka, uporabnika. Z vašo pomočjo, skozi vaše oči želimo videti, kaj ne deluje, kaj je nerazumljivo in kaj je treba popraviti. S tem namenon vodimo številne t. i. uporabniške raziskave, na katere vabimo različne vrste ljudi.

 
 
 

Kaj vas čaka na uporabniški raziskavi?

 
 
 
Eyetracker

Na tipični uporabniški raziskavi pregledujete vsebine na spletni strani, mobilni spletni strani ali drugem vmesniku. Med tem iščete določene informacije, tako kot da bi to delali zase, doma, pred svojim računalnikom. Postopki večinoma potekajo v naši pisarni v Ljubljani, zaradi trenutnih razmer delamo tudi na daljavo.

Ko se srečamo v pisarni, eden izmed naših izkušenih strokovnjakov med tem spremlja, kaj pritegne vašo pozornost. Za ta namen uporabljamo posebno napravo (eye tracker), ki se nahaja pod zaslonom računalnika in vas ne bo motila med potekom raziskave. Na daljavo nimamo na voljo te možnosti.

Takrat se srečamo preko enega izmed orodij za spletno komunikacijo. Med pregledom spletnega mesta z našim strokovnjakom delite svoj zaslon, tako da vidimo, kaj se na njem dogaja. Potem vas ponavadi prosimo, da izpolnite kratko anketo, s katero ocenite, ali je vam bilo testirano spletno mesto všeč. Lahko vam še zastavljamo dodatna vprašanja.

 
 
 

Kaj je še dobro vedeti?

  • Udeležba v raziskavi v povprečju traja od 1 ure do 1,5 ure.
  • Za udeležbo prejmete nagrado – ponavadi je to bon za Mercator v vrednosti 20 evrov.
  • Vsako raziskavo vodi eden izmed naših strokovnjakov, ki ima veliko znanja in izkušenj na tem področju. S tem udeležba v raziskavi postane za vas prijetna izkušnja.
  • Za sodelovanje se je treba vnaprej prijaviti. Zainteresirane osebe prosimo, naj izpolnijo spletno anketo in na ta način stopijo z nami v stik.

Želim sodelovati

 
 
 

Zakaj izpolniti spletno anketo?

Z izpolnitvijo spletne ankete nam sporočate, da želite sodelovati v uporabniških raziskavah.

Sama anketa je namenjena temu, da izvemo več o vas in vaših navadah. Te informacije nam pomagajo, da vas povabimo na raziskave, ki najbolje ustrezajo vašim interesam in navadam.

Z izpolnitvijo spletne ankete vas bomo dodali v našo bazo testirancev in kontaktirali v primeru, če vam lahko ponudimo udeležbo v raziskavi.

Vredno se je zavedati, da profile tipičnih udeležencev izbrane raziskave določamo glede na zahteve s strani naših naročnikov. To pomeni, da vas ne bomo mogli povabiti na vsako raziskavo.

 
 
 

In še nekaj o varnosti vaših osebnih podatkov

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo vestno in odgovorno. Vse natančne informacije o varstvu vaših osebnih podatkov najdete v naši Politiki varstva osebnih podatkov.

Zagotovo imate še dodatna vprašanja. Za pojasnila smo vam vedno na voljo.
Veselili se bomo vašega elektronskega sporočila. Pišite nam na uporabi@uxlab.si.

 
 
 

Vas zanimajo UX novice?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.